mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás

Vitás ügyekben is segítünk!

Milyen károkat kell megtérítenie a biztosítónak?- szól az örök kérdés. Általában a leggyakoribb vitaalapot a károsult valamint a károkozó biztosítója között a baleset tényleges eseményeinek (baleseti mechanizmus) megítélése és a kifizetendő kártérítési összeg szokta képezni. A baleseti kártérítési ügyek akár hosszadalmasak és kacifántosak is tudnak lenni. Ezért vitás ügyek kapcsán ügyvédi partnerirodánk révén jogi segítségnyújtásra is számíthat általunk!

Műhelyünkben egymást váltják a gépkocsik, némelyik mintha egy csata helyszínéről érkezett volna. Hol apró horpadások, hol komolyabb sérülések; egy-egy kisebb vagy nagyobb koccanás végeredménye igen széles skálán mozoghat.

A gépkocsik tulajdonosai közül pedig egyik sem úgy kelt fel aznap, hogy számított e kellemetlen esemény kimenetelére. Pedig 2015-ben, több mint 2600; országosan pedig több mint 12 000 közúti balesetet regisztráltak a KSH adatai szerint. Sajnos bármikor, bárkivel megeshet.

Habár munkánk részét képezi a meggyötört gépkocsik látványa, és a biztosítási kárrendezés folyamata is; Ön jó esetben az adott szituációban találkozik vele először. Éppen ezért műhelyünk a teljes körű biztosítási ügyintézésnek is színhelye egyúttal.

 

Miért jár jól nálunk a biztosítási ügyintézéssel?

A legtöbb gépjárművezető tisztában van a kötelező felelősségbiztosítás fogalmával. Tudja, ha kárt okoznak neki, az érvényes Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosításnak köszönhetően a biztosító kifizeti azokat a károkat, amelyeket neki okoztak, magyarán helytáll a károkozó nevében.

Ha viszont ő maga volt a „szerencsés” elkövetője az eseményeknek, akkor biztosítója fedezetet nyújt az általa okozott károkért.
Azonban kevés károsult tudja, hogy a kártokozó gépjármű vezetőjének vagy a gépjármű kötelező felelősségbiztosítójának a javítási költségeken vagy esetleges totálkáron kívül, a balesettel okozati összefüggésben álló, valamennyi igazoltan keletkezett egyéb kárát is meg kell térítenie (pl.: kiesett munkaidő, a balesetben elszenvedett sérülések miatt).

Sok gépjárművezető nem tudja, mikor indokolt rendőrt hívni a baleset helyszínére és milyen esetekben jelent ez akár hónapokig elhúzódó kárrendezési folyamatot!

Számos esetben nem tudják, hogy a biztosító milyen számítás alapján ajánlotta a baleseti kártérítést. Nem mindegy ugyanis, hogy a káreseményt követően egy erre felkészült és a szemlét kellően előkészítő szakműhelyben, vagy csak az utcán, a tulaj címén, esetleg a munkahelyénél kerül sor a kárfelvételre. A biztosító a kárszámítást ugyanis ez alapján adja. És vélhetően nem fog komolyabb küzdelmet folytatni azért, hogy minél alaposabban kifizethesse a károsodást.

 

Jogi segítségnyújtás vitás ügyekben is

Cégünk által végeztetett kárfelvétellel elkerülhető a biztosítók által szorgalmazott egyességi kárrendezés negatívuma is, mely során a valós javítási költség kb. felét kaphatja csak kézhez. Mindezt mindenféle számla vagy bizonylat nélkül, melynek elfogadásával viszont egyúttal le is mond a további kártérítési igényeiről!

Vitás ügyek kapcsán ügyvédi partnerirodánk révén nálunk jogi segítségnyújtásra is lehetőség van. Ne ugorjon a kárügyintézés feladatának szakmai segítség nélkül! Tárcsázzon  minket már a helyszínen!

Megjelent: 1298 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. január 18., hétfő 08:30
Érdekességek
 
© 2015 - 2022 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.