mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás

Kulisszatitkok, avagy hogyan zajlik le egy karosszériajavítás budapesti műhelyünkben?

Egy felületesen és felszínesen kivitelezett javítás nagyobb kárt tehet egy gépjárműben, mint amiért javításra érkezett. A ponthegesztés és védőgázos hegesztés a modern autó elektronikai rendszerében is kárt tehet, ha nem elég alapos előkészülettel végzik a munkát.

Mi ismerjük a veszélyeket és a kritikus állomásokat a karosszériajavításban. Ezért is vagyunk annyira alaposak. Mire számítson, ha egy baleset során autója műhelyünkbe kerül? Mi így orvosoljuk a karosszériák gondjait:

Egy zár nem nyílik úgy, ahogy kéne; a reggeli rutinos vezetésből egy váratlan koccanás lesz; vagy az ideg tépi, mert valaki megkarcolta az autóját. Önnek ezek váratlan és nem tervezett szituációk. Azonban nekünk mindennapi ismerős események.
Műhelyünkben egymást váltják a gépkocsik; a kis horpadásoktól a komolyabb karosszériasérülésekig. Ismerjük a karosszériák gondjait.

 

Önnek azonban mindez csak egy újabb megoldandó gond

A szervizben töltött idő vagy a balesettel kapcsolatos adminisztrációs teendők intézése csupa felesleges időtöltés.
Miközben Ön ki se lát a munkából. Szorítják a határidők, napról napra több az intéznivaló, és nem tud arra koncentrálni, hogy egy baleset után „mikor és mit, na és hogyan is kellene” intézni.

Nem az a legnagyobb gond, hogy nincs ideje rá, hanem az, hogy a kapkodással, az információk hiányával és rosszul választott szervizmunkával Ön anyagilag is rosszul járhat.

 

Műhelyünk a karosszériajavítástól a biztosítási kárügyintézésig elintéz Önnek mindent

A baleset helyszínen kivitelezett „kötelező és ajánlott adminisztrációs” teendői után az első hivatalos eseménye a helyszíni kárfelvétel lesz, mely telephelyünkön a közreműködésünkkel valósul meg és melyen Önnek nem kell részt vennie.

Autója karosszériájának esztétikai hibafeltárásához, a kárfelvételéhez, vagy pótszemléhez itt ideális körülmények várják.
Mivel a munkafelvételi, illetve kárfelvételi irodánk a gépjárműjavítással és biztosítással kapcsolatos teendőkig kompletten vállalja a kárrendezés teljes menedzselését, a kárrendezés folyamatát egészében ránk bízhatja.

A kárbejelentéstől a kulcsátadásig.

 

Autója a „műtőasztalon”?

Szükség esetén autója egy alapos tisztításon esik majd át, így azon sérülések is előtérbe kerülhetnek, melyek a baleset idején esetleg nem is látszódtak.
A kárfelvételhez kollégáink szakszerűen megbontják majd a gépkocsit, azért, hogy korrekt, mindenre kiterjedő árajánlatot készíthessünk.

A sérült gépjármű azonosítása a forgalmi engedély és egyéb jegyek alapján történik meg, az alvázszám és a gépjármű felszereltségének alapos feljegyzése mellett.
A gépjárművön található sérülések közül a kárfelvétel során felmérjük, mely sérülések tudhatóak be az aktuális káreseménynek, és melyek származnak korábbi, vagy későbbi más eseményekből. Ezt Önnel egyeztetve tárjuk majd a Biztosító által megbízott szakértő elé, ő gyakorol majd döntést az adott kárügyben.

Az elkészült kárfelvételi jegyzőkönyvben a gépjármű várható javítási idejét is meghatározzuk és feljegyezzük a gépjármű adatait. A jegyzőkönyv másolati példányát természetesen Ön is megkaphatja a szemle után.

Majd Önnel és az érintett Biztosítóval egyeztetve megkezdjük a jármű helyreállítását.

 

Hogyan végezzük el a karosszériajavítást?

Követjük a kárfelvételi jegyzőkönyvekben leírt információkat, és figyelembe vesszük az Ön kívánságait is.

Munkatársaink találékonyságának, rutinjának, igényes és folyamatosan megújuló szerszámkészletünknek hála a karosszériajavítás sikeressége biztosított.A profi karosszériajavítás ugyanis a szakmai kompetenciát és a minőségi és modern alkatrészeket is megköveteli.

Mi ügyelünk autója épségére.

Mivel a fémmegmunkálás és hegesztés közben különböző égésnyomok és szikrák keletkeznek, így tűz és szikraálló takarókkal védjük a lakkozott, műanyagból és üvegből készült felületeket; a gépkocsik utasterét pedig a szennyeződésektől óvjuk.

A ponthegesztések és védőgázos hegesztések során modern autója elektronikai rendszerének védelme érdekében a munkálatokat kellő alapossággal végezzük.
A fényezés előtt a gépkocsit teljesen összeállítjuk, elemeit helyükre tesszük, azok helyzetét pontosan beállítjuk. Majd újra szétszedjük az egészet és ezután jöhet a fényezés.

 

Miért van erre szükség?

Így nem kell a későbbi lakkozás sérüléseivel számolni az utólagos igazítások miatt. A fényezés és a szárítás ezután speciális hőkamrában zajlik le.
A végső összeszerelés során pedig igyekszünk, hogy minden beállításra és finomításra elég idő jusson, a munka legvégén a külső-belső tisztítás következik, mely után átadjuk Önnek a kijavított gépjárművet.

 
Miért vagyunk ennyire alaposak?

Mert elég egy rosszul beillesztett karosszériarész, egy rosszul helyre rakott fényszóró, és a drága értékű javítás összképe egészen másként fest.

Ne bízza akárkire a karosszériajavítást, és felejtse el a stresszes ügyintézést! Számíthat ránk a bajban!

Megjelent: 1637 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. szeptember 19., kedd 18:45
Érdekességek
 
© 2015 - 2022 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.