mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás 1972 óta

Kulisszatitkok, avagy hogyan zajlik le egy karosszériajavítás budapesti műhelyünkben?

Egy felületesen és felszínesen kivitelezett javítás nagyobb kárt tehet egy gépjárműben, mint amiért javításra érkezett. A ponthegesztés és védőgázos hegesztés a modern autó elektronikai rendszerében is kárt tehet, ha nem elég alapos előkészülettel végzik a munkát.

Mi ismerjük a veszélyeket és a kritikus állomásokat a karosszériajavításban. Ezért is vagyunk annyira alaposak. Mire számítson, ha egy baleset során autója műhelyünkbe kerül? Mi így orvosoljuk a karosszériák gondjait:

Egy zár nem nyílik úgy, ahogy kéne; a reggeli rutinos vezetésből egy váratlan koccanás lesz; vagy az ideg tépi, mert valaki megkarcolta az autóját. Önnek ezek váratlan és nem tervezett szituációk. Azonban nekünk mindennapi ismerős események.
Műhelyünkben egymást váltják a gépkocsik; a kis horpadásoktól a komolyabb karosszériasérülésekig. Ismerjük a karosszériák gondjait.

 

Önnek azonban mindez csak egy újabb megoldandó gond

A szervizben töltött idő vagy a balesettel kapcsolatos adminisztrációs teendők intézése csupa felesleges időtöltés.
Miközben Ön ki se lát a munkából. Szorítják a határidők, napról napra több az intéznivaló, és nem tud arra koncentrálni, hogy egy baleset után „mikor és mit, na és hogyan is kellene” intézni.

Nem az a legnagyobb gond, hogy nincs ideje rá, hanem az, hogy a kapkodással, az információk hiányával és rosszul választott szervizmunkával Ön anyagilag is rosszul járhat.

 

Műhelyünk a karosszériajavítástól a biztosítási kárügyintézésig elintéz Önnek mindent

A baleset helyszínen kivitelezett „kötelező és ajánlott adminisztrációs” teendői után az első hivatalos eseménye a helyszíni kárfelvétel lesz, mely telephelyünkön a közreműködésünkkel valósul meg és melyen Önnek nem kell részt vennie.

Autója karosszériájának esztétikai hibafeltárásához, a kárfelvételéhez, vagy pótszemléhez itt ideális körülmények várják.
Mivel a munkafelvételi, illetve kárfelvételi irodánk a gépjárműjavítással és biztosítással kapcsolatos teendőkig kompletten vállalja a kárrendezés teljes menedzselését, a kárrendezés folyamatát egészében ránk bízhatja.

A kárbejelentéstől a kulcsátadásig.

 

Autója a „műtőasztalon”?

Szükség esetén autója egy alapos tisztításon esik majd át, így azon sérülések is előtérbe kerülhetnek, melyek a baleset idején esetleg nem is látszódtak.
A kárfelvételhez kollégáink szakszerűen megbontják majd a gépkocsit, azért, hogy korrekt, mindenre kiterjedő árajánlatot készíthessünk.

A sérült gépjármű azonosítása a forgalmi engedély és egyéb jegyek alapján történik meg, az alvázszám és a gépjármű felszereltségének alapos feljegyzése mellett.
A gépjárművön található sérülések közül a kárfelvétel során felmérjük, mely sérülések tudhatóak be az aktuális káreseménynek, és melyek származnak korábbi, vagy későbbi más eseményekből. Ezt Önnel egyeztetve tárjuk majd a Biztosító által megbízott szakértő elé, ő gyakorol majd döntést az adott kárügyben.

Az elkészült kárfelvételi jegyzőkönyvben a gépjármű várható javítási idejét is meghatározzuk és feljegyezzük a gépjármű adatait. A jegyzőkönyv másolati példányát természetesen Ön is megkaphatja a szemle után.

Majd Önnel és az érintett Biztosítóval egyeztetve megkezdjük a jármű helyreállítását.

 

Hogyan végezzük el a karosszériajavítást?

Követjük a kárfelvételi jegyzőkönyvekben leírt információkat, és figyelembe vesszük az Ön kívánságait is.

Munkatársaink találékonyságának, rutinjának, igényes és folyamatosan megújuló szerszámkészletünknek hála a karosszériajavítás sikeressége biztosított.A profi karosszériajavítás ugyanis a szakmai kompetenciát és a minőségi és modern alkatrészeket is megköveteli.

Mi ügyelünk autója épségére.

Mivel a fémmegmunkálás és hegesztés közben különböző égésnyomok és szikrák keletkeznek, így tűz és szikraálló takarókkal védjük a lakkozott, műanyagból és üvegből készült felületeket; a gépkocsik utasterét pedig a szennyeződésektől óvjuk.

A ponthegesztések és védőgázos hegesztések során modern autója elektronikai rendszerének védelme érdekében a munkálatokat kellő alapossággal végezzük.
A fényezés előtt a gépkocsit teljesen összeállítjuk, elemeit helyükre tesszük, azok helyzetét pontosan beállítjuk. Majd újra szétszedjük az egészet és ezután jöhet a fényezés.

 

Miért van erre szükség?

Így nem kell a későbbi lakkozás sérüléseivel számolni az utólagos igazítások miatt. A fényezés és a szárítás ezután speciális hőkamrában zajlik le.
A végső összeszerelés során pedig igyekszünk, hogy minden beállításra és finomításra elég idő jusson, a munka legvégén a külső-belső tisztítás következik, mely után átadjuk Önnek a kijavított gépjárművet.

 
Miért vagyunk ennyire alaposak?

Mert elég egy rosszul beillesztett karosszériarész, egy rosszul helyre rakott fényszóró, és a drága értékű javítás összképe egészen másként fest.

Ne bízza akárkire a karosszériajavítást, és felejtse el a stresszes ügyintézést! Számíthat ránk a bajban!

Megjelent: 709 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. szeptember 19., kedd 18:45
Érdekességek
 
© 2015 - 2019 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.