Menetképtelen lett az autó? Mi küldjük a segítséget!


A téli időszakban sajnos gyakrabban előfordulnak olyan események az utakon, amiket már komolyabb balesetnek nevezhetünk. Téli körülmények közepette vezetni nem könnyű.  • Rosszabbak az útviszonyok. Mind a havazás, mind a havaseső, ónos eső csúszóssá, nehezen járhatóvá teszi az utakat. Ezek ellen úgy tudunk védekezni, ha egyrészt fokozottan figyelünk a vezetésre, minél inkább félretéve minden zavaró tényezőt. A másik, ami fontos, hogy felkészülten vágjunk neki a télnek - aminek legfontosabb része, hogy időben felrakatjuk a téligumi-szettet!

  • Rosszabbak a látási viszonyok. Elég a sűrű ködre gondolni, de ide tartozik az a tény is, hogy a nappalok rövidebbek. Emiatt sokkal többet kell sötétben vezetni: a sötétben vezetés már eleve kihívás, de ezt megspékelik a szembejövő gépjárművek fényszórói, amik könnyen elvakíthatnak menetközben. Ellenőriztessük autónk világítását, hogy minden megfelelően működjön, és optimális helyre világítson!

  • A járművek belső üvegfelületei hajlamosabbak a párásodársra. A hőmérsékleti szélsőségek és a magas páratartalom miatt a belső üvegfelületeken lecsapódó vízpára nagyon veszélyes szituációkat okozhat. Használjuk a klímaberendezést ilyen esetben, de fel lehet vinni a belső felületekre párásodást gátló szert is! Ha más éppen nem adódik, sűrű törölgetéssel is segíthetünk a problémán, erre alkalmas törlővel.


Előfordulhat sajnos, hogy saját figyelmetlenségünkből fakadóan, vagy mások hibája miatt, esetleg a véletlenek összejátéka folytán baleset lesz a dolog vége, és autónk menetképtelenné válik. Például defektet kapunk, netán megsérül a keréktárcsa, vagy nem kormányozható a gépjármű, elfolyik a hűtővíz, betörik a szélvédő.


Ilyenkor nem érdemes egyedül nekivágni az útnak, de az sem megoldás, ha felhívunk egy ismerőst, hogy vontasson el minket.


Egy lehetőség marad: autómentőt kell hívni!


A Balatoni Kft. nemcsak a gépjármű helyrehozatalában és a biztosítási ügyintézésben segít, de profi autómentő is készenlétben áll, a nap huszonnégy órájában. Hívjon tehát minket, ha megbízható karosszéria műhelyt keres. Mi segítünk, ha  • nagyvaddal ütközött

  • lesodródott az útról és az autó összetört

  • vészhelyzetbe sodródott mások vagy saját figyelmetlensége, illetve felelőtlensége miatt

  • Ön hibázott, és az autó menetképtelen lett, közlekedésre alkalmatlan állapotba került.


Karosszéria műhelyünk tapasztalatai szerint ősszel és télen történik a legtöbb súlyos baleset. Ezt a rendőrségi statisztikák is alátámasztják. A rosszabb látási és útviszonyok, az ünnepek ideje alatti kapkodás és türelmetlenség, zsúfoltság, a kevesebb napsütéses óra, azaz a gyakori sötétben vezetés, a téli hideg miatti kimerültség – ezek mind-mind olyan rizikófaktorok, amik miatt ebben az időszakban még inkább odafigyelve kell közlekedni az utakon.


Ha azonban már megtörtént a baj, keresse meg karosszéria műhelyünket és profi autómentő kollégánkat!


Műhelyünk telefonszáma: +36 1 280 3280 és +36 30 951 7957


Nagy Gábor, autómentős kollégánk telefonszáma: +36 70 334 8661