Hideg, köd, esők és zúzmara! Önnek is a karosszéria beázásával kezdődött az idei ősz?


A karosszéria beázásának gondja vagy új jelenségként, vagy - a nyári, szárazabb idő elmúlásával, - ismételt problémaként jelentkezik.


 


Mi ilyenkor a teendő?


A legelső, hogy meg kell találni a beázás helyét. Ez időnként könnyen megtalálható, például, ha esőben a szélvédőnél csorog be a víz. A legtöbb esetben azonban nehezebben kinyomozható problémáról van szó.


A karosszéria-műhelyben az illesztéseknél, lámpáknál nagy nyomású mosóval végigvezetik a vízsugarat. Eközben valaki az autóban ülve vagy a csomagtartóban kuporogva figyeli, hol jön be a víz.


 


Mi okozza általában a beázást?


Van, hogy nagyon egyszerű oka van: az autó öregszik. A korral ugyanis a nyílások tömítése összehúzódik, és egy idő után megreped vagy kiszakad. Ekkor a tömítést ki kell cserélni. Emellett az alvázat a korrózió támadja, és a padlólemezen át bejut a víz az autó belsejébe, eláztatva a szőnyeget, és rossz, dohos szagot okozva. Ezt a javítást csak hegesztéssel, szakszerű munkával, karosszéria-műhelyben lehet elvégezni.


Sok esetben a baleseti múlt eredménye a beázás. Főleg szélvédő- vagy ablaküveg-csere után, illetve, ha hibásan lettek javítva és összeillesztve a karosszériaelemek.


Az időjárás okozta viszontagságok sem tesznek jót a karosszériának. Ősszel az autóra hulló falevelek és különféle termések miatt eltömődhet az ablakmosó vályú, ami szintén beázást okozhat.


Ha ezeket a jeleket tapasztalja, keresse fel karosszéria-műhelyünket! Feltárjuk és orvosoljuk problémáját, hogy a hűvös évszak ne a gondok idejét jelentse az Ön számára, hanem együtt tudjon érezni nagy költőnkkel:


[bt_columns][bt_column class="bt-column col-xs-12 col-sm-4 col-md-4 col-lg-4"]


[bt_quote style="box" width="0" author="(Petőfi)"]


„Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.”


[/bt_quote]


[/bt_column] [bt_column class="bt-column col-xs-12 col-sm-4 col-md-4 col-lg-4"][/bt_column] [bt_column class="bt-column col-xs-12 col-sm-4 col-md-4 col-lg-4"][/bt_column] [/bt_columns]