Autóvezetés viharban 2. rész


Fronthatás


Ha közeleg a vihar, akkor általában fronthatás is van. Aki tudja magáról, hogy erre érzékeny, próbáljon meg különösen figyelni, ha ilyenkor autóba kell ülnie. Sőt, annak is érdemes résen lenni, aki ilyen tünetet eddig nem produkált, mert a szervezetünk néha meglepően reagál ezekre a helyzetekre. Zavaró tünet lehet a fejfájás, migrén, szédülés, álmosság, vérnyomás-problémák, ingerlékenység, amik kihatnak a vezetési képességeinkre. Lassulhat a reakcióidő is, ami könnyen balesethez vezethet.


 


Széllökések


A vihar alatti erős széllökések nemcsak a karosszériát lökdöshetik, zavarva így az autóvezetést. A többiekre is gondoljunk ilyenkor, hiszen ez az ő közlekedésükben is fennakadást okozhat. A gyalogosokat, biciklizőket, motorosokat vagy a többi autóvezetőt is megzavarhatja, így ők is figyelmetlenebbek lehetnek.


 


Nagy mennyiségű eső


Ami nyaranta gyakran igen hirtelen tud lezúdulni. Ez pedig nem csak azért jelenhet nehézséget, mert az ablaktörlő lapát nem mindig boldogul vele, és így jelentősen romlanak a látásviszonyok. Hanem az utakon történő átfolyások, hirtelen keletkező pocsolyák is balesetveszélyesek, és akár mély gödröket is rejthetnek! Ha tehetjük, ne csak lelassítsunk, hanem húzódjunk félre addig, amíg a vihar elcsitul, persze ehhez biztonságos helyet válasszunk. Ez a leghatékonyabb védelem ilyenkor a karosszéria számára is.


 


Jégeső


Veszélyt jelent emberre és karosszériára egyaránt. Ha már úton vagyunk, legfeljebb akkor tudjuk megvédeni autónkat, hogy behúzódunk egy benzinkútra, felüljáró vagy hídtest alá. Mindenesetre ilyenkor sose hagyjuk el a gépkocsit!


 


Zuhanó faágak, ledőlő fák


Ha vihar esetén lehúzódunk, egy dologra nagyon figyeljünk. Sose álljunk meg fa mellett, vagy alatta! A villámlás vagy egy erős széllökések nemcsak ágakat törhet le, de akár komplett fákat is kidönthet. Ha a karosszériára esik, nagyon nagy károkat képes okozni.


 


Villámlás


Ijesztő és veszélyes. Nemcsak azért, mert megzavarhat vezetés közben, de azért is, mert nem tudhatjuk, hová csap le. Éppen emiatt fontos, hogy vihar alatt sose hagyjuk el az autót, mert akkor ebben a fémből készült zárt térben vagyunk a legnagyobb biztonságban, mely Faraday-kalitka módjára viselkedik.