mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás

Totálkár és ügyintézés? Nem is olyan egyszerű!

Az ügyintézés senkinek sem a kedvence. A sok utánajárás, a bürokrácia csapdái, a rengeteg energia és nem kevés idő, amit rá kell szánni – mind-mind olyan tényezők, amiknek már a gondolatától is elrémül az átlagpolgár. Mégis, sokszor nem megkerülhető folyamat. Totálkár esetén pedig nem csak az alaposság, de a gyorsaság is fontos. Mi segítünk!

Karosszéria-műhelyünkben teljeskörű ügyintézést nyújtunk a könnyebb és a nehezebb helyzetekben is. Egy totálkáros gépjármű, egy már használhatatlanná vált karosszéria, egy baleset utáni sokk-helyzet – ezek azok a tényezők, amik mindenképpen indokolják, hogy szakember segítségét vegyük igénybe. Mi intézzük Önnek – de mikor is beszélhetünk totálkárról?

Használhatatlan állapot, avagy műszaki (technikai) totálkár

A totálkár fogalma a gépjármű esetén azt jelenti, hogy az olyan állapotba kerül, hogy (ritkább esetben) nem lehetséges vagy nem gazdaságos megjavíttatni. Ez mind a karosszéria, mind a motorikus és erőátviteli részre értelmezhető. Magyarországon az autók nagyobb százaléka meglehetősen idős, így sajnos gyakori, hogy nem gazdaságos túl sok pénzt beleölni a helyreállításba. Ami viszont nagyon lényeges, hogy a nem mindegy, hogy autónk a gazdasági vagy a műszaki totálkár állapotába került.

Gazdasági totálkár

Ha a gépjármű aktuális gazdasági értékének 60-70 százalékát meghaladják a javíttatás költségei, akkor a hazai biztosítók ezt a kategóriát állapítják meg. Jellemzően vannak olyan országok is, ahol 100%-ig, vagy akár 110%-ig hozzájárulnak a javításhoz a biztosító társaságok, de hazánkban az előző gyakorlat alakult ki. Tehát meg tudjuk javítani a karosszéria-műhelyben a sérült járművet, de a javítást finanszírozó gazdasági társaságnak egyszerűen nem éri meg. Mégis előfordul, hogy valaki belevág a dologba. Ennek általában érzelmi okai vannak: a tulajdonos valami ok folytán ragaszkodik az autóhoz és finanszírozza a különbözetet.

Műszaki totálkár

Ez még rosszabb kategóriát jelent. Ilyen esetben az autó karosszériája és más tartozékai az előzőnél is rosszabb állapotban vannak. Ebben az esetben az egész gépjármű, a karosszéria vagy valamelyik fontos műszaki főegység olyan mértékben sérült, hogy nem lehetséges javítani. Nem garantálható ugyanis, hogy a javítással olyan állapotba hozható az autó, hogy az eredeti állapotnak megfeleljen, biztonságosan használható legyen.

Lehetőség? Az van!

Ha a biztosító a gépkocsit totálkárosnak minősíti, az ő ajánlatuk alapján roncsbörzén értékesítik azt. Ezt a tulajdonos elfogadhatja, de ugyanakkor nem kötelezi semmire, vagyis értékesítheti a roncsot akár a szabadpiacon (ha kevésnek találja a biztosító által felkínált maradványérték összegét), vagy meg is javíttathatja azt. Műszaki és használhatósági értelemben ez semmit nem befolyásol, nem lesz kivonva a jármű a forgalomból, így újra műszaki vizsgára sem kötelezik egy ilyen káresemény miatt. Ha CASCO biztosítás terhére történt a javítás, fel szokták felmondani ekkor és ezért azt szükséges újra kötni. A befolyt összeget pedig – általában kipótolva - vannak, akik másik gépkocsi beszerzésére használják fel.

Ha azonban a javíttatás mellett dönt a tulaj, érdemes a karosszéria-műhelynek átadni a teljes feladatot. A szakember ugyanis ilyenkor megállapítja a károsodás mértékét, és figyelembe veszi az egyéb fontos tényezőket is:

  • A gépjármű korát
  • A gépjármű kárkori állapotát
  • A tulajdonos kívánságait és a biztosító által felajánlott összeget

A tulajdonos sok stressztől és vesződségtől kíméli meg magát, ha karosszéria-műhelyre bízza az egész folyamatot! Ha ugyanis a javíttatás mellett dönt, a szakember

  • Elintézi a kárfelvételt
  • Kézben tartja az adminisztrációt
  • Intézi a kárrendezést a biztosítóval
  • Vállalja a javítást és kulcsrakészen adja vissza a kijavított járművet.

Totálkár esetén levesszük a válláról a terheket! Bízza ránk a dolgot!

Megjelent: 177 alkalommal
Érdekességek
 
© 2015 - 2022 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.