mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás 1972-óta

Beázást tapasztal? Karosszéria műhelyünkben megtaláljuk a probléma okát!

Most, hogy javában benne vagyunk a télben, egyre többen tapasztalják autóikban a beázás kellemetlen tüneteit. Karosszéria műhelyünk segít Önnek!

A beázás főleg a nedves, hideg idő hozománya. Karosszéria műhelyünk tapasztalatai azt mutatják, hogy a legtöbbször ősszel és télen küzdenek ezzel a problémával a gépkocsi-tulajdonosok.

A beázás tüneteit különféle, igen bosszantó módon érzékelhetjük. A leggyakoribb, hogy dohos szag üti meg az orrunkat beszálláskor. Extrémebb esetben vízfoltokat találunk az üléseken, vagy lábunk alatt tocsog a víz. Olyan is előfordulhat, hogy beázik a csomagtér vagy a tetőkárpit. Ha a szellőzőrendszer bekapcsoláskor nedves, párás levegőt fúj, vagy még a fűtés bekapcsolásakor sem tudjuk lefújatni a párát a szélvédőről, szinte biztos, hogy a beázással van problémánk!

A legnagyobb nehézséget ezekben az esetekben a beázás-beázások pontos helyének megtalálása jelenti. Ehhez szakember munkájára van szükség, így mindenképpen érdemes felkeresnie a karosszéria műhelyt. Mivel aprólékos, nem könnyű munkáról van szó, mindenképpen érdemes odafigyelni egy dologra.

Osszon meg velünk minden fontos információt!

Ahogy az orvosnak is szüksége van minden lényeges tényre ahhoz, hogy helyes diagnózist tudjon felállítani, úgy a karosszérialakatos számára is elkerülhetetlen tudomására hoznunk a lényeges információkat. A laikus számára azonban gyakran egyáltalán nem egyértelmű, milyen információkra is gondolunk. Amit érdemes átgondolni:

  • Milyen pozícióban parkol az autó, amikor a beázás problémáját tapasztalják? Konkrétan az az érdekes, hogy nem dombon, garázsfeljárón vagy padkán áll-e ilyenkor a gépkocsi. Ha ugyanis ferdén szokott parkolni az autóval, a karosszéria műhelyben ugyanabban a pozícióban próbáljuk le beázásra az autót, így nagyobb esély van arra, hogy gyorsan megtaláljuk a probléma forrását.
  • A hátsó szélvédő esetén a mosóberendezés elég folyadékot juttat a szélvédőre? Ha nem, akkor valószínűleg az a cső, ami az utastéren van átvezetve, megtört vagy eldurrant. Így víz bevárog az utastérbe, ami okozhatja az ülések nedvességét vagy azt, hogy elázik a szőnyeg az autó padlóján. 
  • Igényel időnként utántöltést a motor hűtőrendszere? Ha igen, akkor elképzelhető, hogy szivárognak a fűtéscsövek vagy a fűtésradiátor. Ez azonban inkább autószerelő munkája, nem igazán orvosolható a karosszéria műhelyben.

Ha tehát beázási problémákkal küzd, keressen fel minket, és ne felejtse: minél több információt oszt meg velünk, annál hamarább tudunk segíteni!

Megjelent: 277 alkalommal Utoljára frissítve: 2021. február 03., szerda 15:20
Érdekességek
 
© 2015 - 2021 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.