mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás 1972-óta

Trendi, de veszélyes - őrült divat az autós selfie

A szelfi óriási divat. Hódol neki idős és fiatal, télen és nyáron, nappal és éjszaka. Nincs is egyszerűbb, gyorsabb lehetőség élményeink megosztására a közösségi oldalon vagy barátaink számára, mint nyomni egy fotót magunkról az okostelefonnal. Ami érdekes emlék lehet, ha ésszerű körülmények között tesszük, rémálommá válhat, ha felelőtlenek vagyunk!

Nem győzzük hangsúlyozni: az autóvezetésre fokozottan figyelni kell!

Nemcsak a karosszériát, de saját magunkat is igen komoly veszélybe sodorhatjuk, ha vezetés közben hódolunk a szelfizés szenvedélyének.

  • A mobiltelefon nyomkodása, beleértve ebben a fotózást is, tartósan elvonja a sofőr figyelmét a vezetéstől.
  • Emellett ilyenkor legalább az egyik kezünk hosszabb ideig foglalt, fél kézzel vezetni pedig veszélyes – még rutinos sofőröknek is.
  • Egy selfie elkészítése megközelítőleg 14 másodperc. 100 km/órás sebesség mellett így az autó négyszáz métert tesz meg.

Ezalatt a 14 másodperc alatt azonban bármilyen nem várt helyzet felléphet, amire gyorsan kell reagálnunk!

Akár egy előttünk fékező autó, akár egy úton feltűnő hirtelen akadály vagy egy figyelmen kívül hagyott kereszteződés, hirtelen kanyar, útszűkület, kocsi elé kiguruló labda vagy az útra kiszaladó kutya, netán kisgyerek…. Mind potenciális veszélyforrást jelentenek még figyelmes vezetés mellett is! Telefonálás vagy fényképezkedés ideje alatt azonban az apróbb vészhelyzetek is akár életveszélyes helyzeteket idézhetnek elő.

Koccanás, hirtelen fékezés vagy gyors kormánymozdulat eredménye lehet a tropára tört karosszéria, de akár az emberi egészség, vagy maga az élet is.

Az internet már hangos a szörnyű történetektől

Egyes tanulmányok szerint a fiatalok egyharmada beismerte, hogy élete során legalább egyszer már készített magáról szelfit autóvezetés közben. Pedig könnyen előfordulhat, hogy ez lesz az utolsó kép, ami elkészül róluk! Az interneten rengeteg történetet olvashatunk, sőt, fényképekkel, videókkal is találkozhatunk, amik tényszerűen dokumentálják ezeket az eseteket. Megrázó, amikor csinos fiatal emberek vidám arcát nézzük, és tudjuk, hogy a következő pillanatban már halottak.

Karosszéria műhelyünkben elsődleges feladatnak a sérült autók javítását tartjuk.

Sajnos azonban a törött karosszériáknak mindig története van, amik mellett nem tudunk szó nélkül elmenni. A mobilozás, SMS írás, autós szelfizgetés mind-mind komoly veszélyforrást jelentenek, így nem győzünk kérni mindenkit: vezetés közben mindig az útra és a környezetre figyeljünk – a karosszéria és az emberi élet védelmének érdekében is!

Megjelent: 283 alkalommal
Érdekességek
 
© 2015 - 2020 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.