mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás

Védje autója karosszériáját télen is!

Miért kellene óriási összegeket átcsoportosítani a családi kasszából autója javíttatására? A téli gumi passzív védelmet jelent gépkocsija számára a fagyos idő beálltakor. Előzze meg a bajokat! Kerülje el a felesleges kiadásokat! Cserélje le időben a gumikat!

Miért kell cserélni, ha jön a hideg?

Az úttesttel közvetlenül a gépkocsi egyetlen része érintkezik. Ez a gumiabroncs. A nyári gumik nem megfelelőek a téli időjárás körülményei között. Ami a forróságban előny, az a hidegben hátrány.

Az ősz beálltával megváltoznak az időjárási körülmények. Autóvezetésnél ekkor más kihívásokkal szembesülünk, mint nyáron. Ennek megfelelően kell védenünk saját magunkat, illetve autónk karosszériáját is.

A szakemberek ajánlása szerint akkor van itt az ideje a cserének, ha a hőmérséklet tartósan +7 Celsius fok alá süllyed. Ne várjuk meg a fagyokat, vagy ez első hóesést!

 

Mitől más a téli gumi?

Mintázata mélyebb és sokkal összetettebb, a megfelelő kapaszkodó-képesség elérése érdekében. Emellett el van látva hókipergető lamellákkal, ami természetesen hóban jelent nagy előnyt.

Anyagösszetételében is más. Gyártásához sokkal puhább gumikeveréket használnak. Így az nem keményedik meg hideg időben sem, és nem veszíti el tapadó-képességét. Jobban összesűríti alacsony hőmérsékleten a havat és a latyakot. Emellett jobb a nyomtartása és a tapadása ilyen útviszonyok között. De mindenképpen előnyt jelent +7 Celsius fok alatt - akkor is, ha száraz az útfelület!

A nyári gumi télen balesetveszélyes!

A nyári gumik téli használata megnöveli a baleset esélyét. Erre a biztosítótársaságok is érzékenyek. Az autó tulajdonosának, vezetőjének a felelőssége az, hogy a jármű megfelelő műszaki állapotáról gondoskodjon. A biztosító abban az esetben, ha a baleset a nyári gumi hiányosságaira vezethető vissza, akár meg is tagadhatja a kárrendezést.

Egyes országokban a téli hónapokban a forgalomban való részvétel alapfeltétele a téli gumiabroncs használata. Mielőtt átlépi az országhatárt, tájékozódjon!

Drága mulatság lehet tehát karosszériánk javíttatása, ha nem figyelünk a fontos részletekre!

 

Mi a téli gumi ismertetőjele?

Oldalfalán ott van az  M+S (sár+hó) jelzés. Emellett meg kell, hogy találjuk rajta a speciális „hópehely” szimbólumot is.

Mindenképpen biztonságosabban közlekedhetünk a hideg évszakban akkor, ha téli gumikat használunk.

Óvja autója karosszériáját, saját és családja biztonságát télen is!

Megjelent: 1087 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. november 09., szerda 12:46
Érdekességek
 
© 2015 - 2022 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.