mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás

Baleset történt - Most mit tegyen?

Telefonáljon!

Ez most nem jött jókor! Fordul meg a fejében, amikor autóban ülve egy szép napsütéses reggelen, a kedvenc számát hallgatva a rádióban villámcsapásként éri a tagadhatatlan tény: egy figyelmetlen sofőr az autójának ment. Majd néhány másodperc múlva újabb koccanás, és azonnal egy dominósor közepén találja magát.

Közúti baleset részese lett. Ugyan! Nem is olyan komoly a sérülés, gondolja hirtelenjében! Tényleg így van ez? A biztosítási kárrendezés és a szakszerű, mindenre kiterjedő kárfelvétel sosem olyan egyszerű, mint elsőnek látszik…

Baleset történt – Mihez kezdjen?

Ahány ember, annyi féle válasz. Régi történetek emlékei és baráti tanácsok csengő szavai a fülben. Mihez is kezdjen? Jó lenne, ha ilyenkor azonnali segítséget kaphatna, hisz egy figyelmetlen autós hibájából napokig, vagy akár hosszabb időre is nélkülöznie kell majd az autóját; különösen, ha nem a helyes lépéseket teszi meg a helyszínen!

A bosszúságok megelőzhetőek egy azonnali, még a helyszínen kapott gyors tanáccsal és pár perces adminisztrációval. Mindez létezik!

Ijedtség a legrosszabb tanácsadó

Egy koccanás vagy komolyabb karambol megtörténtekor hajlamos lehet a nagy ijedségben leblokkolni, pedig több dologra is figyelmet kellene fordítania ahhoz, hogy minél hamarabb és természetesen veszteség nélkül szállhasson be a kijavított autójába! A baleset helyszínén elmaradt „folyamatok” alapot adhatnak a későbbi vitáknak. Nem beszélve a ki nem fizetett, vagy csak nagy sokára rendezett kártérítésekről. És megeshet, hogy egyetlen rubrika kitöltésének hiánya miatt hónapokig szorul majd a tömegközlekedésre!

Mi tévő legyen a baleset helyszínén, ha tanácstalan?

Az ijedtség idővel kisebb lesz és felszabadultabban kommunikál az Ön körül álló autók vezetőivel. Előkerül a jól ismert „kék-sárga” nyomtatvány (a Baleseti bejelentő). Azonban a nagy sietségben elfeledkezik a legfontosabbról: hogy megszerezze azt a bizonyos károkozói elismerést a kárt okozó fél részéről, azt az egyetlen, a „megjegyzés” rovatba írandó rövidke mondatot: „Az okozott kárt elismerem.”

Ha ezt elmulasztja, a néhány perces művelet hiánya több hónapos várakozást generálhat az Ön számára. „Egyáltalán ki a vétkes fél, én vagy a másik sofőr?” „Hívjak rendőrt?” „Ez esetben mire kell, hogy számítsak…? „Készítsek fotókat a helyszínen? ”

Amikor e kérdések kavarognak Önben, jól jönne egy azonnali S.O.S. tanács. A kesztyűtartó felé nyúlva, jusson eszébe: egy telefonnal megelőzhetőek a bosszúságok!

Honnan szerezzen tanácsot? - Segítség a „zöld házból”

A legjobb, ha olyan szakembergárdával áll kapcsolatban, aki nem csak a karosszéria-javításban szerzett tapasztalatokat, de számos szituációban szerzett tudást a karambolos gépjárművek (telephelyükön történő) helyszíni kárfelvételével és biztosítási ügyintézésével kapcsolatban.

Cégünk,- mely Budapest, illetve Kispest vonzásában elérhető gyors autójavítást garantáló vállalkozás-, szakmai múltjával, biztosítós kapcsolataival, kiépült és bejáratott beszerzési forrásával a legrövidebb átfutással végzi Önnek a biztosítási kárügyintézést. Ráadásul mindezt beépítve a Biztosító által finanszírozott javítás árába, tehát Önt ezért semmiféle többlet költség nem terheli!

Karambol karácsonykor, ünnepnapokkor

Habár egy baleset sosem jön jókor, nincs annál bosszúsabb, mint mikor egy piros betűs napon ér bennünket e „szerencse”. Nálunk „nincsenek” piros betűs napok. Hétvégén, és ünnepnapokon is csöröghet a telefon. 24 órás autómentést is biztosítunk szerződött partnereinkkel.

Miért pont mi?

Munkánk nem csak megélhetési forrásunk, de egyben hivatásunk is. 43 év tapasztalata, biztosítói kapcsolatai (1990-es évek óta az összes hazánkban szolgáltató Biztosító Társaság a partnerünk), kipróbált szakemberei biztosítják, hogy Ön a kárrendezés ideje alatt élhesse megszokott hétköznapjait. A bő négy évtized alatt, több mint 11.000 db gépkocsi tulajdonosának nyújtottunk segítséget.

A karambolos autók javítása és a biztosítási ügyintézés egy hosszadalmas és bosszantó feladat tud lenni. Ön szabadidejét kevésbé idegesítő tevékenységekkel szeretné tölteni? Szeretné elkerülni a bosszúságokat? Hívjon minket, akár már a helyszínről! Egy telefon csupán és tanácsunk „banális félreértésektől” valamint későbbi vitáktól mentheti meg!
A baleset helyszínén történő teendőkkel kapcsolatban hasznos tanácsok kaphat következő írásainkból!

Megjelent: 2553 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. február 17., kedd 12:44
Tovább a kategóriában: Jó tanácsok közúti balesetnél »
Érdekességek
 
© 2015 - 2022 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.