mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás

Baleset karácsonykor, jön a csúcsszezon!

Több a baleset karácsonykor - szólnak a szalagcímek az újságokban és hírportálokon. A karácsony a baleseti csúcsszezon, de ezt valahogy nehéz elhinnünk addig, míg nem járulunk hozzá mi is a statisztikai adatokhoz.  De vajon a baj beálltával számolhat az események szerencsésebb kimenetelével? Vagy az ünnepek idején teljesen magára marad a kárrendezést illetően?
Számíthat ránk a bajban, a piros betűs napokon is!

Közelegnek a piros betűs napok és Ön is érzi az ünnepek előszelét. Nagy az év végi hajrá, a főnök is ilyenkor találja meg, a gyerekek behozzák az év közbeni lemaradást a betegségeket illetően, és az ünnepek előtti teendők listája is egyre hosszabb… Úgy érzi, három doboz magnézium pezsgőtabletta sem lenne elegendő ahhoz, hogy az idegességnek búcsút mondhasson. A bevásárlóközpontok is igen forgalmasak, zsúfoltig teli vannak.

Apropó, forgalom?

Valahogy a közlekedés sem a megszokott. Így folyamatosan a fékpedál felett tartja a lábát - muszáj résen lenni -, hisz a követési távolság a december beálltával megszűnik létezni.  A satufék is egyre gyakoribb, ráadásul egyesek a fenyőfát kifogásolható rögzítéssel szállítják a kocsi tetején és csak remélni meri, hogy menetközben vagy fékezéskor nem fog lerepülni és a szélvédőjén landolni.

 

Másfélszer annyi káresemény-bejelentés, mint év közben

Nincs is mit csodálkozni azon, hogy másfélszer annyi káreseményt jelentenek be ebben a néhány hétben, mint bármikor máskor az év közbenső hónapjaiban.

Baleset a parkolóban, hol máshol?

A karácsonyi időszakban, az ünnepek során „baleset” címszó alatt nem feltétlen az autópályán vagy a főúton szaporán közlekedő autóstársaival történő közeli kontaktust értheti csak. Egy kocsisorban araszolva a rossz időjárási viszonyok is okozhatnak kisebb koccanásokat.
Ráadásul nem célszerű figyelmen kívül hagyni, az ajándékvásárlás lázától idegesebb passzban lévő honfitársaink figyelmetlenségéből fakadó parkolói incidenseket sem!

Ohh igen. A parkolói incidensek! Egy meggondolatlan tolatási manőver a ki – és beállások során más autók meghúzását eredményezhetik; de az áruházi parkolókban be nem tartott KRESZ, vagy a „hirtelen amnézia” következtében figyelmen kívül hagyott jobbkéz-szabály is kisebb koccanásokhoz vezethet.

 

Koccanások ünnepek idején – szerencsétlenség a köbön

Mit tehet az ünnepek idején elszenvedett szerencsétlen szituációban? Hisz amennyiben a károkozó nem hagyja ott az elérhetőségeit, tanú sincs, és a kamera is mikor mondaná fel a szolgálatot, ha nem épp ilyenkor - az ismeretlen károkozó esete forog fenn. Ilyen károkat biztosítási esemény formájában, csak a Casco biztosítás terhére tudja megjavíttatni.

De mi a helyzet, ha a szituáció idilli, és a koccanásban résztvevő fél is együttműködő? Úgy véli egy gyors megegyezés, és „helyben történő kártalanítás” a részéről megoldaná a helyzetet. És Békés Karácsonyt mindenkinek! Hisz a csomagtartó teli az ajándékokkal, és még vagy egy tucat boltba kellene elmenni, hogy a karácsonyi menü hozzávalóit beszerezze.

Nem is olyan komoly a sérülés, gondolja hirtelenjében! Tényleg így van ez???

 

Az ünnepek előtti kapkodás miatt ne hozzon rossz döntéseket!

A biztosítási kárrendezés és a szakszerű, mindenre kiterjedő kárfelvétel sosem olyan egyszerű, mint elsőnek látszik. És egy laikus nehezebben ítéli meg első látásra a kialakult kár mértékét. Így a helyszínen kivitelezett „kárpótlás” a másik fél részéről korántsem biztos, hogy fedezi a javítás költségeit. Így ez a karácsony akár igen költséges is lehet Önnek!

A kártérítési összegre pedig minél előbb szüksége volna. Mi ebben segítünk! Akár már a helyszínen is, ha azonnal hív minket!
Ha elveszettnek érzi magát a kárügyintézési folyamatokban; szeretne minél hamarabb kártérítést kapni; és nem szeretne felesleges köröket futni, valamint végzetes hibákat elkövetni a kárügyintézés folyamataiban; hívjon minket már a helyszínről! Akár ünnepnapokon is.

 

Kereshet minket a piros betűs napokon is!

Nálunk „nincsenek” piros betűs napok. Hétvégén, és ünnepnapokon is csöröghet a telefon. 24 órás autómentést is biztosítunk szerződött partnereinkkel. Ha arra vágyik, hogy a kárrendezés az Ön részéről maximum egy kárbejelentést jelentsen, de komplex szolgáltatás keretében minden egyebet szakemberek intézzenek Ön helyett; akkor a helyszínről történő azonnali hívás a legokosabb döntés az Ön részéről!

Számos biztosító partnerünkön keresztül kárfelvételt végeztetünk telephelyünkön, és teljes egészében menedzseljük a kárrendezés folyamatát, a kulcsrakész átadásig.

Ne feledje, a baj sosem jön jókor, de az ünnepek előtti kapkodás előnytelen szituációkat eredményezhet Önnek az új év elején. Kerülje el segítségünkkel!

 

Megjelent: 1423 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. december 10., csütörtök 13:39
Érdekességek
 
© 2015 - 2022 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.