mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás

Amit nem tudott eddig a helyszíni kárfelvételről

Önnek milyen egy átlagos napja? Biztos nem olyan, mint a miénk. Műhelyünkben egymást váltják a gépkocsik; az apró horpadásoktól, a komolyabb karosszériasérülésekig a koccanások végeredménye igen széles skálán mozog.

Míg nekünk mindennapjaink részét képezik a meggyötört autók látványa, Önnél csupán rémálmainak egyik beteljesülése. Éppen ezért is műhelyünk a teljes körű biztosítási ügyintézés színhelye.

Itt minden kérdésére választ talál, hisz számos kérdés kavarog Önben jelen pillanatban is, ugye? Kérdés, kérdést váltja, de jó lenne válaszokat is kapni? Íme, néhány fontos tudnivaló, hogy tisztában legyen a helyszíni kárfelvétel apró-cseprő mozzanataival!

Este van már, ki-ki nyugalomba. A baljósan zúgó út menti fák már sejtik a következő percek eseményeit.  A meleg front figyelemelterelő hatása meghozza az eredményt, a figyelmetlenséget. Na, ekkor kerül közelebbi kontaktusba egy esetlegesen kétszer akkora gépjárművel, mint az Öné.

 

Ekkor teljes a filmszakadás? Pont most, pont ilyenkor?  A szeme előtt villan fel a biztosítási kárrendezés és a kárfelvétel fogalma. A kínos, időt rabló és a legingoványosabb talajon álló küzdelem a biztosítókkal még csak ezután jön.

Miután túljutott a kezdeti sokkon és a gyakorlati teendőkön a baleset helyszínén;  az első fennakadást a helyszíni kárfelvétel, a kárszakértői szemle adja. Mire kell ügyelnie egy kárszakértői szemlénél? Egyáltalán mikor kerül rá sor? Miképpen? Mikor kell bennünket értesíteni?

Hol és hogyan zajlik a kárfelvétel?

A helyszíni kárfelvétel természetesen cégünk telephelyén kerül kivitelezésre, nem pedig a káresemény helyszínén. A munkafelvételi illetve kárfelvételi irodánk a javítással és biztosítással kapcsolatos teendők ellátására szakosodott. Nálunk számíthat a teljes kárrendezés folyamatának lebonyolítására, a kárbejelentéstől a kulcsátadásig.

A gépkocsi helyszínen történő alapos kárfelvétele cégünk ügyintézése keretében, ellenőrzésünk alatt zajlik. Kollégáink ehhez szakszerűen megbontják a gépkocsit a kellő mértékben, hogy korrekt, mindenre kiterjedő árajánlatot készíthessünk.

Először elvégzik a sérült gépjármű azonosítását a forgalmi engedély és egyéb jegyek alapján, megnézik az alvázszámot és a gépjármű felszereltségét is feljegyzik, ha kell, fotózzák.

A gépjárművön található sérülések feltárása során a mi feladatunk előzetesen eldönteni, mely sérülések tudhatóak be a káreseménynek, és mik esetleg egy korábbi sérülés nyomai. Ezt az Ügyféllel egyeztetve tárjuk a Biztosító által megbízott szakértő elé, aki végső soron döntést gyakorol az adott kárügyben.

A kárszakértői szemle alkalmával készített kárfelvételi jegyzőkönyvben meghatározzuk a gépjármű várható javítási idejét (kb. hány nap), feljegyezzük a gépjármű adatait, futásteljesítményét, annak felszereltségét és a rajta található sérüléseket. A jegyzőkönyv másolati példányát pedig kérésére átadjuk az Ön részére a szemlét követően, illetve eltároljuk azt.

Ami feltétlenül legyen Önnél a kárszakértő szemlénél (kárfelvétel)!

Egy kárszakértői szemlénél gépjárművének azonosítása elsődleges, így a forgalmi engedély véletlenül se maradjon otthon! Feltétlenül hozza magával a helyszínen kitöltött és aláírt kék-sárga bejelentő lapot. Rendőrségi helyszínelés esetén a rendőrségi igazolás is legyen Önnél! Ezen felül a gépkocsi törzskönyvét és a vezető személy jogosítványát szükséges fénymásolni a szemle keretében. Céges tulajdonban álló gépkocsiknál az aláírásra jogosult illető hiteles aláírási címpéldánya és bélyegző szükséges.

 

Mi alapján adja meg a megfelelő biztosító nevét a kárügyintézés során?

Felelősségi kár esetén, amikor más a ludas autónk átmeneti esztétikai és technikai hátrányos helyzetéért, a kárt okozó biztosítóját kell megjelölni, hisz ez lesz a kifizető. Ha magunknak köszönhetjük a malőrt, saját hibánk esetén a saját Casco biztosító nevét szükséges feltüntetni!

 

Nekem kell jelen lennem a helyszíni szemlénél?

Nem. A kapcsolatos adminisztrációval egyúttal meghatalmazza cégünket, hogy Ön helyett ezt teljes mértékben intézzük. Amennyiben vitás kérdések merülnének fel, úgy Önnel egyeztetünk ezek tekintetében és tanácsot is adunk.

 

Mi történik akkor, ha vélhetően addig rejtett, az első szemlénél nem látott sérülésekre derül fény a későbbiek folyamán?

A kárfelvételkor esetlegesen még fel nem derített további sérülések szintén automatikusan, az általunk megrendelt pótszemle alapján kerülnek dokumentálásra.

 

Milyen biztosító társasággal állnak kapcsolatban?

Az összes hazánkban szolgáltató Biztosító társasággal és az összes független gépjárműkárra szakosodott kárszakértői irodával munkakapcsolatban, illetve szerződésben állunk.

 

Mi a helyzet akkor, ha mozgásképtelen a járművem?

Mozgásképtelen jármű esetében autómentő partnerünk szolgáltatásait vesszük igénybe, így érdemes minket már a káresemény helyszínéről értesíteni, velünk egyeztetni.

 

És ha idegen autómentő végzi a szállítást?

Ha a szállítást „idegen” autómentős végzi, úgy Önnek szükséges erről szabályos számlát és fuvarlevelet is kérni a szolgáltatást végzőtől, hogy a Biztosító a későbbiekben megtérítse azt! Ugyanis a „biztosítós javítás” esetén a biztosító megtéríti az autómentés költségét, ha azt szabályosan dokumentáljuk.

 

Szeretné minél hamarabb letudni a „balesetes sztorit”? Ezért minél előbb előre elindítaná a kárfelvételi megrendelést?

Biztosítottként 5 munkanapon belül köteles saját felelősségbiztosítója felé a balesetről a bejelentést megtenni. Amennyiben rendelkezik casco biztosítással 2 munkanapon belül a casco biztosítója felé. Károsultként pedig 30 napon belül köteles kárigényét a károkozó biztosítójának bejelenteni.

A biztosító felé való jelentést a károkozásról a baleseti bejelentő lap személyes, valamint elektronikusan, postai úton történő megküldésével teheti meg.
Azonban az Ön által önállóan, előre elindított kárfelvételi megrendelés általában csak lassítja a folyamatot, így ha már esetlegesen ez meg lett rendelve a Biztosítótól, annak helyszínéül érdemes telephelyünket megjelölni és a gépkocsit ide juttatni a megbeszélt időpontra. Ezért inkább bízza ránk ezt is és a papírmunkát is!

 

Miért jár jól, ha nálunk végezteti el a helyszíni kárfelvételt?


A nálunk végeztetett kárfelvétellel elkerülhető a Biztosítók által mostanában olyannyira szorgalmazott egyességi kárrendezés csapdája is. Mely keretében a valós javítási költség kb. 50-55%-át fizetik ki a károsult részére mindenféle számla, vagy bizonylat nélkül, amelyről tudni érdemes, hogy elfogadásával a tulajdonos egyúttal lemond a további kártérítési igényeiről!

Műhelyünk egyben kárfelvételi hely is, ahol az autók szemlézését, kárbecslését és a kárüggyel kapcsolatos hivatalos kárszámítás is el tudjuk végezni. Műhelyünk méretéből kifolyólag természetesen egyszerre több autó javítását végezzük!

A sérült gépjárművel kapcsolatos ügyintézés zökkenőmentességéhez a szakszerű helyszíni kárfelvétel és a gyors biztosítási ügyintézés is hozzá tartozik. Nálunk nem kell legyalogolnia a lábát; utána járás nélkül, egy helyen intézzük el az összes javítási és adminisztrációs teendőket. Önnek csak az első találkozáskor a kapcsolódó papírok kitöltése a dolga (ebben is segítünk), a többit mind mi intézzük!

Mi az Ön feladata? A kárrendezés folyamatában egyedül a kárbejelentés, azon kívül minden a mi reszortunk.

 

Megjelent: 4884 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. június 05., péntek 14:43
Érdekességek
 
© 2015 - 2022 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.