mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás

A karosszéria javítás folyamata

A műhelyünkbe javításra érkező járművek karosszériáinak tényleges esztétikai hibafeltárásához és/vagy biztosítós kárfelvételéhez, pótszemléjéhez történő ideális körülmények megteremtése dolgozóink feladata.

Ha szükséges, először egy alapos tisztításon esnek át a javításra leadott gépkocsik, mely keretében a külső szennyeződésektől megszabadítva azokat, elkezdődhet a munka. Olyan sérülések is láthatóak sok esetben ilyenkor avatottabb szemek által, melyekről a Tulajdonosnak még tudomása sem volt addig.
Ezt követően, egyeztetve Ügyfelünkkel és/vagy az érintett Biztosítóval, megkezdjük a jármű helyreállítását.

 

folyamat 626394578

 

Ennek folyamán követjük a kárfelvételi jegyzőkönyvben szereplő tényállást, illetve megrendelőink egyéb, személyes jellegű kívánságait is figyelembe vesszük.
A karosszéria javítás sikeressége nagy mértékben függ a munkatársak találékonyságától, rutinjától, és nem elhanyagolható mértékben az igényes, folyamatosan megújuló szerszám, és eszközparktól is. Jó munkát csak jó szerszámokkal, és minőségi segédanyagokkal képes végezni egy igényesebb szakember.

A karosszéria javítás folyamán például tűzálló takarókkal védeni szükséges a lakkozott, műanyag, és üveg felületeket a fémmegmunkálás és hegesztés közben keletkező szikráktól, és melléktermékektől, ahogy a járművek utasterét is a szennyeződésektől. Ezen a területen szinte soha nem lehet elég körültekintő és gondos az ember!
A ponthegesztések és védőgázos hegesztések is veszélyt jelenthetnek a modern gépkocsik elektronikai rendszereire nézve, így a nem kellő alapossággal eljáró javítás nagyobb kárt tehet adott esetben a járműben, mint amiért az odaérkezett a műhelybe!

Helyreállítás közben, mielőtt konkrétan a fényezés előkészítésre kerülne a sor, a gépkocsi elemeit teljes mértékben összeállítja a gondos szakember, helyükre illeszti őket, a hézagokat beállítgatja, készre szereli gyakorlatilag az autót.
Ezek végeztével újra szétszedi és fényezésre átadja a járművet, így elkerülve az olyan utólagosan felmerülő kényszer megoldásokat, mely már óhatatlanul a lakkozás sérüléseivel járna! A fényezés és a szárítás természetesen speciális, erre kifejlesztett kamrában zajlik, mindig az igény szerinti anyagokkal.

Ezt követi a végső összeszerelés talán legfontosabb kitétele, hogy ne kelljen kapkodni! Azon kívül, hogy minden szükséges szerszám és segédanyag ilyenkor a munkások keze ügyében legyen folyamatosan és hogy minden beállításra és finomításra jusson elég idő, türelem!
Egyetlen rosszul illesztett karosszériaelem, fényszóró vagy irányjelző búra képes elrontani akár egy másfélmilliós értékű javítás összképét oly mértékben, hogy az jogos reklamációhoz vezessen egy igényes Ügyfél esetében. És mondanunk sem kell, ilyen esetekben a Megrendelőnek mindig igaza van! 

A készre szerelt autót ezután egy ismételt külső-belső tisztítást követően adjuk csak át tulajdonosának, hogy megelégedéssel vehesse újra birtokba szeretett gépkocsiját.

© 2015 - 2022 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.