mail
mobil
fix
logo
Márkafüggetlen karosszériajavítás 1972 óta

A karosszéria javítás folyamata

A műhelyünkbe javításra érkező járművek karosszériáinak tényleges esztétikai hibafeltárásához és/vagy biztosítós kárfelvételéhez (esetleges pótszemléjéhez) történő ideális körülmények megteremtése dolgozóink feladata.
Ha szükséges, először egy alapos tisztításon esnek át a javításra leadott gépkocsik, mely keretében a külső szennyeződésektől megszabadítva azokat, előtűnnek a sérülések valójukban. Olyanok is néha, melyekről a Tulajdonosnak még tudomása sem volt addig.
Ezt követően egyeztetve Ügyfelünkkel és/vagy az érintett Biztosítóval, megkezdjük a jármű helyreállítását.

Ennek folyamán követjük a kárfelvételi jegyzőkönyvekben szereplő tényállást, illetve megrendelőink egyéb, személyes jellegű kívánságait is figyelembe vesszük természetesen.
A karosszéria javítás sikeressége nagyon nagy mértékben függ a munkatársak találékonyságától, rutinjától, de persze nem elhanyagolható mértékben az igényes, és folyamatosan megújuló szerszám, és eszközparktól is. A két feltétel ideális vegyítése adhat csak meglátásunk szerint kellően igényes végeredményt, mert egyik sem életképes a másik nélkül, önmagában!

A karosszéria javítás folyamán például tűz és szikraálló takarókkal védeni szükséges a lakkozott, műanyag, és üveg felületeket a fémmegmunkálás és hegesztés közben keletkező szikráktól, és melléktermékektől, ahogy a járművek utasterét is a szennyeződésektől. Ezen a területen szinte soha nem lehet elég körültekintő és gondos az ember!
A ponthegesztések és védőgázos hegesztések is veszélyt jelenthetnek a modern gépkocsik elektronikai rendszereire nézve, így a nem kellő alapossággal eljáró javítás nagyobb kárt tehet adott esetben a járműben, mint amiért odaérkezett az a műhelybe!

A karosszérialakatos munka azon részidejében, mielőtt konkrétan a fényezésre kerülne a sor, a gépkocsi elemeit teljes mértékben összeállítja a gondos szakember, helyükre illeszti őket, a hézagokat beállítgatja, készre szereli gyakorlatilag az autót.
Ezek végeztével újra szétszedi és fényezésre átadja a járművet, így elkerülve az olyan igazítási kényszer-kísérleteket, melyek ezek nélkül már óhatatlanul a lakkozás sérüléseivel járnának! A fényezés és a szárítás természetesen speciális, erre kifejlesztett kamrában zajlik, igény szerinti anyagokkal.

Az ezt követő végső összeszerelés talán legfontosabb kitétele - azon kívül, hogy minden szükséges szerszám és segédanyag a munkások keze ügyében legyen folyamatosan -, hogy minden beállításra és finomításra jusson elég idő, türelem, ne kelljen semmivel kapkodni, mert az óhatatlanul hibaforrásokhoz vezetne, aminek a minőség látná kárát.
Egyetlen rosszul illesztett karosszériaelem, fényszóró vagy irányjelző búra képes elrontani akár egy másfélmilliós értékű javítás összképét oly mértékben, hogy az jogos reklamációhoz vezessen egy igényes Ügyfél esetében. És mondanunk sem kell, a Megrendelőnek mindig igaza van! A készre szerelt autót ezután egy ismételt külső-belső tisztítást követően adjuk csak át tulajdonosának, hogy megelégedéssel vehesse újra birtokba szeretett gépkocsiját.
© 2015 - 2019 Balatoni kereskedelmi és szolgáltató Kft.